پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

...

 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به مسمومیت های ناشی از گزیدگی گفت: همواره باید عضو محل گزیده شده توسط مار را بی حرکت و هم سطح یا کمی پایینتر از سطح قلب نگه داشت.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر رحمت اله افشار افزود: بستن یک نوار محکم و پهن، چند انگشت بالاتر از محل مارگزیدگی به ویژه اگر محل گزیدگی در دستها یا پاها باشد، ضروری میباشد.
 
وی با اشاره به اینکه در مارگزیدگی بایستی از سرد کردن عضو با آب سرد یا یخ خودداری کرد، تصریح کرد: هر چه سریعتر فرد مار گزیده را به اورژانس بیمارستان منتقل کنید و زمان را با تلاش برای کشتن و یا گرفتن مار از دست ندهید.
 
وی ادامه داد: در مارگزیدگی علائم واکنشهای حساسیتی شدید مانند عطسه، مشکل در تنفس یا تورم سریع و شدید، درد شکم، تهوع، سرگیجه، درد قفسه سینه، خرخر صدا و کبود شدن رنگ لبها از جمله مواردی باید به اورژانس مراجعه شود.
 
وی عنوان کرد: مارگزیدگی در کودکان،بیماران قلبی، دیابتی، افراد مسن و معلولین حرکتی و بیماران مبتلا به آلرژی بسیار خطرناکتر است.

دکتر افشار گزش متعدد مار در ناحیه سر و گردن را خطرناک تر دانست و در ادامه به خطرات گزش عقرب اشاره نمود و گفت: گزش عقرب نیز میتواند منجر به بروز درد شدید در ناحیه گزش شود اما علائم تهدیدکننده حیات و حوادث منجر به مرگ به ندرت رخ میدهد.
 
ً وی افزود: فرد عقرب گزیده، خصوصا کودکان را در اسر ع وقت به بیمارستان منتقل نمایید. تورم ناشی از گزش عقرب، عموما محدود به ناحیه گزش است و احساس بیحسی و سوزش در ناحیه تورم ناشی از گزش عقرب، عموما پس از 24 ساعت بهبود مییابد.گزش برای 4 تا 6 ساعت بوجود می آید و معمولا پس از ۲۴ ساعت بهبود می یابد.
 
دکتر افشار در ادامه اظهار داشت: زنبور گزیدگی نیز ممکن است در اثر نیش انواع زنبور مانند زنبورعسل و زنبور سرخ بروز نماید. نیش زنبور عسل ماده، به کیسه محتوی زهر متصل است و پس از گزش در زخم باقی میماند و محتویات کیسه زهر به زخم منتقل میشود. بنابراین برداشتن سریع نیش از روی زخم، جهت جلوگیری از ورود بیشتر سم به زخم ضروری است.

 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطر نشان کرد: علائم زنبور گزیدگی معمولا در عرض چند ساعت ناپدید  میشود. برای پیشگیری از بروز گزیدگی ها بطور کلی از دست زدن به جانوران گزنده خودداری نمائید.